top of page

De perfecte mix: een verhaal vertellen en tot leven wekken, achtergronden onderzoeken, muziek schrijven en arrangeren, kostuum- en décorontwerp: I love it all! Naast zelf zingen, spelen en dansen bij een amateurgroep, begon ik in 2010 met het zelf (leren) schrijven en componeren.

  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Youtube Icoon

PORTFOLIO

BriesAdvies

Kaartenbak met musical-maak-werkvormen

Samen met Inge Oomen ontwikkelde ik een zelfstandige werkwijze voor amateur musicalgezelschappen. Met onze eigen club Bries Producties gebruikten we deze 'kaartenbak' met werkwijzen om elkaar te leren kennen, zang in te studeren, scènes te ontwikkelen, etc. Het is een levend document geworden met input van deelnemers en de nodige reflectie na evaluatie. 

Ketters

Historisch drama 

Dit historische drama speelt zich af tijdens de 80-jarige oorlog (16e eeuw) in Nijmegen. De musical heeft een klassiek karakter met veel meerstemmig koorwerk. Door de grote rol voor het ensemble is het stuk erg geschikt voor amateurgezelschappen.

 

​In 2018 speelde vereniging de MusicalMakers 5 nagenoeg uitverkochte voorstellingen in de theaterzaal van LUX in Nijmegen. Het stuk werd bij de Amateur Musical Awards genomineerd (longlist) voor Beste Nieuwe musical.

Batavia

In ontwikkeling

Het project waar ik nu mee aan het schrijven ben, is wederom een historisch drama: het verhaal van VOC-schip de Batavia. Deze heftige geschiedenis pakte me meteen en ik ben nu volop aan het lezen, onderzoeken en puzzelen. Scheepsbezoekjes, de archieven induiken en rolverdiepingen schrijven. Het stuk staat nog in de kinderschoenen...wordt vervolgd!

Bloemrijk

Fleurig sprookje voor jong en oud

Bloemen komen als personages tot leven in dit fleurige sprookje met muziekstijlen van rock tot Bollywood. Wederom speciaal geschreven voor amateurgroepen: optimale flexibiliteit in de rolverdeling en weer genoeg te doen voor de hele cast! Verder zit het stuk vol humor voor zowel jong als oud.

Bloemrijk is oktober 2022 opgevoerd in theater 't Mozaïek in Wijchen door Bries Producties.

MUZIKALE ERVARING

Mijn hele leven ben ik al met muziek bezig; als klein meisje startte ik met vioollessen. Het liefst heb ik altijd samen gespeeld en vanaf mijn negende heb ik dan ook altijd in orkesten gespeeld, waarvan het meest recente het Symfonie orkest Nijmegen. Ook pakte ik in 2007 de dwarsfluit op om aan te sluiten bij mijn schoonfamilie in een harmonieorkest.

 

Mijn liefde voor musical begon toen ik als 8-jarige een CD van the Phantom of the opera kreeg en zelf voor de voorstelling een kaartje bij elkaar spaarde van mijn zakgeld. Pas in 2008 deed ik actief mee aan een musical in het begeleidingsorkest voor de musical Verona van vereniging de MusicalMakers uit Nijmegen. Ik had het hier zo naar mijn zin, dat ik voor de productie erna auditie deed voor het ensemble en sindsdien sta ik op de planken in plaats van in de orkestbak.

In 2010 begon het idee te vormen om zelf een musical te schrijven. Met hulp van enkele professionals en een goeie dosis zelfstudie heb ik me verdiept (en ik leer nog steeds) in oa. dramaturgie, musicalvormen en muziekleer. Na vele versies en herzieningen besloot mijn eigen clubje de MusicalMakers in 2018 om de musical Ketters op te voeren, waarbij ikzelf aansloot bij het creatief team. 
 
Na het succes van Ketters bleef het kriebelen. Mijn tweede musical, het sprookje Bloemrijk, is in oktober 2022 onder eigen productie (Bries Producties) opgevoerd in ’t Mozaïek in Wijchen. Voor een nieuw stuk over het schip de Batavia ben ik historisch onderzoek aan het doen. 

bottom of page