top of page
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Youtube Icoon

Hier liggen mijn 'roots'! In 2012 studeerde ik af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven. (jaja...ir. Marieke ;-)

 

Bij het ontwerpen vind ik het belangrijk om mijn opdrachtgever te snappen en iets te ontwerpen dat zowel praktisch als creatief is.

PORTFOLIO

selectie

Ontwerp Generatiewoning

Splitsingsontwerp woonhuis naar huis+appartement

Voor deze ontwerpopdracht was het doel om 3 generaties onder 1 dak te huisvesten: dit samengestelde gebouw omvat nu een winkel (helft begane grond) en een woonhuis. Het woonhuis moet gesplitst worden naar een levensloop bestendig appartement (boven de winkel) en een separaat toegankelijk woonhuis voor een gezin met 3 kinderen, welke een doorgang naar de winkel heeft. 

Lesprogramma Architectuur

Ontwikkeling keuzedeel voor MBO Bouwkunde

In de tijd dat ik voor het MBO in Ede (Technova College) werkte was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw keuzedeel: Architectuur.

Naast uitdagende opdrachten die opbouwden van een simpele plattegrond naar complexere gebouwen, voegde ik vaardigheden als schetsen, 3D-modelleren, presenteren en architectuur-kennis toe aan het programma.

Herindeling oude boerderij

Verbouwingsontwerp

Deze oude boerderij is het nieuwe thuis van een gezin met 2 jonge kinderen, zelf ook creatief met een goeie dosis bouwkundig inzicht. Het herontwerp voor het achterste 'deel' van hun huis was dan ook een leuke samenwerking! 

Het doel was om aan de achterzijde ook een bijkeuken toe te voegen, de keuken uit te breiden naar achteren en daarboven een nieuwe indeling te maken voor slaapkamer met ruimte voor een werkhoek.

Herontwikkeling basisschool SO

Concept en indelingsontwerp voor bestaande bouw

Voor een basisschool in Zoetermeer (speciaal onderwijs, cluster IV) ontwikkelde ik, als werknemer van M3V, een ruimteconcept dat aansluit bij hun diverse doelgroep, om deze vervolgens om te zetten naar een inpassingsontwerp voor het reeds bestaande schoolgebouw. 

Voor het blad Schooldomein schreef ik een artikel, welke in november 2016 werd gepubliceerd. Het uiteindelijke gebouw is te bekijken via een rondleiding op de website van de school.

ERVARING & WERKWIJZE

In 2012 studeerde ik af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik had tijdens mijn studie al werkervaring opgedaan bij een tekenbureau en werkte inmiddels enkele jaren als ZZP’er voor AIR Architectuur in Nijmegen.

 

Vervolgens ging ik aan de slag bij adviesbureau M3V waar ik in samenwerking met onderwijskundigen plannen voor nieuwbouw en verbouw ontwikkelde voor en met scholen. Het onderwijs trok me zo, dat ik in 2017 de overstap maakte naar het MBO in Ede. Als eerste vrouwelijke vakdocent gaf ik les bij de opleiding Bouwkunde.

Al tijdens mijn studie maakte ik ontwerpen voor particulieren en dat vind ik nog steeds het leukst om te doen: samen ‘aan de keukentafel’ wensen en dromen bespreken. Een kijkje in hoe mensen leven en dat meenemen in een (her)ontwerp voor hun nieuwe woning.

 

Ik begin met enkele ontwerpvarianten en probeer daarin altijd een goede balans te vinden tussen praktisch en creatief. Deze varianten bespreek ik met de opdrachtgever en daarna werk ik dit uit naar wat ik noem een ‘idee-ontwerp’: de basis voor een verbouw of nieuwbouw en uitgangspunt voor een aannemer om mee aan de slag te gaan.

bottom of page