top of page
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Youtube Icoon

Alles wat er verder nog te freubelen valt, past in deze categorie. Ik heb altijd nieuwe ideeën en kan door de gekste dingen geïnspireerd worden. Nog leuker vind ik het om anderen daar dan ook weer blij mee te maken. Vaak ook zijn mijn Creaties gekoppeld aan Musical.

PORTFOLIO

Kostuums en pruiken

Creaties voor Bloemrijk

Het eerste zaadje voor de musical Bloemrijk werd geplant toen ik op Pinterest kostuums voorbij zag komen die gebaseerd waren op bloemen. Niet gek dus dat ik zelf veel kostuums (of delen daarvan) heb gemaakt.

 

Het overall plan was ook mijn ontwerp, maar de input én hulp van al mijn 'kostuum-maatjes' was onmisbaar en maakte het ook nog eens vele malen gezelliger!

Homemade spel

Harry Potter Monopoly

Toen mijn beste vriendin over haar zoontje, groot Harry Potter-fan (net als ik), vertelde dat hij Monopoly zo leuk vond, besloot ik voor zijn verjaardag dé combi te maken: Harry Potter Monopoly.

 

Het werd een groot succes, zeker toen mijn vriendin foto's op social media plaatste. Inmiddels heb ik al meer mensen met dit spel blij mogen maken en heb ik weer heerlijke uurtjes gefreubeld.

Creaties voor ons huisje

Interieur

Al bij de eerste bezichtiging van ons huidige huis wist ik dat die erker een gave ombouw ging krijgen. Met hulp van mijn vader bouwden we deze kast en bank! Daarna volgden meer kasten, ontwerpen voor stoere industriële items (gemaakt door Leer-Maakt), ons pronkstuk 'de piano-bar'...en het blijft natuurlijk een lopend project dat huis van ons :-).

Kostuumplan en grafische vormgeving

Creaties voor Ketters

Tijdens de productie Ketters heb ik me onder andere bezig gehouden met  de kostuums. Het overall plan, vormgeving en aanschaf van spullen vielen onder mijn leiding. 

Daarnaast heb ik, ten behoeve van PR en een expositie bij de voorstelling, foto's, een programmaboekje en informatieborden gemaakt. Ook de poster heb ik ontworpen en bewerkt.

Jong geleerd, oud gedaan

Haaksels

Haken heb ik al als klein meisje geleerd en gelukkig is het nu weer helemaal hip. De inspiratie om het weer op te pakken begon met de baby-boom in onze vriendengroep: ik heb al vele knuffeltjes uitgedeeld. Voor veel haakwerken maakte ik (meestal) zelf de patronen terwijl ik bezig was. 

FREUBELEN

Als klein kind was ik altijd al aan het knutselen, tekenen of handwerken. Van kleurwedstrijden maakte ik hele projecten en van dozen en wc-rolletjes maakte ik snoepmachines die echt werkten!

Ook nu gaat mijn fantasie nog vaak met me aan de haal en dan knutsel ik erop los: van zelfgemaakte spellen tot sprookjesboeken. 

Van mijn oma, tante en moeder leerde ik al jong haken en breien...en gelukkig is dat weer helemaal hip! Het leukst vind ik het om zelf te bedenken wat ik maak en dan maar te zien waar ik uit kom.

De afgelopen jaren heb ik leren naaien van goede vriendinnen. De oude jaren '60-machine van mijn oma is daarbij mijn steun en toeverlaat...hij doet precies wat ik wil: vooruit, achteruit en een beetje zigzag.

Moderner is mijn nieuwste aanwinst: de snijplotter. Nog even goed uitvogelen hoe deze precies werkt...wordt vervolgd!

In ons huis zijn ook al meerdere dingen uit mijn gefreubel ontstaan...gelukkig vindt mijn man het leuk om dan af en toe een handje te helpen :-). 

bottom of page